Kunstenaars inventariseren behoefte SCC

25 februari 2023
Een groepje beeldend kunstenaars uit Pijnacker-Nootdorp is bezig om te inventariseren waar de beeldende kunst in de gemeente behoefte aan heeft met betrekking tot het nieuwe Sociaal Cultureel Centrum op de locatie van het voormalige Rabobankgebouw aan het Raadhuisplein.

Over enkele maanden presenteert NL Architects het ontwerp voor dat gebouw en eind van dit jaar neemt de gemeenteraad daar een besluit over.

Het Cultuurplatform van Pijnacker-Nootdorp heeft een enquête uitgezet onder de beeldend kunstenaars in de gemeente om in kaart te brengen wat zij met het gebouw zouden willen. In het verleden is al duidelijk geworden dat er vooral grote behoefte is aan een goede expositieruimte.

Hoe het gebouw er uit gaat zien is nog niet duidelijk, maar wel onderzoekt het architectenbureau verschillende opties, bijvoorbeeld over de vraag waar de multifunctionele theaterzaal het beste zou kunnen komen: deels verdiept of juist op een hogere etage. Dat bepaalt voor een belangrijk deel de verdere indeling van het gebouw. Daarin neemt ook Bibliotheek Oostland zijn intrek.