Tijdens de bouwwerkzaamheden gaat het bevoorraden van de winkels gewoon door. Een lastige situatie voor de ondernemers, maar ook voor de bewoners van het centrum.

Vooral de situatie rondom het Emmapark leidt tot onbegrip. Belangen van ondernemers en bewoners zijn strijdig met elkaar. Ook blijkt het niet duidelijk te zijn wat nou wel mag en wat niet. Volgens de gemeente zit de situatie als volgt in elkaar: grote vrachtwagens kunnen laden en lossen langs de Oostlaan, ter hoogte van het bestaande winkelcentrum.

Voor het Emmapark, aan de andere kant van het centrum, geldt een vrachtwagenverbod.

Het verkeersbord is echter verdwenen, maar wordt op korte termijn teruggeplaatst. Alleen aan dierenspeciaalzaak Discus is een ontheffing verleend voor het laden en lossen op dinsdag en vrijdag. Toch rijden er regelmatig bestelwagens het Raadhuisplein op wat een voetgangersgebied is. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden.

Afspraken en regels
“De gemeente heeft al verschillende maatregelen genomen om het verkeer in goede banen te leiden in het centrum. Ook de bevoorrading van de winkels is hierbij een belangrijk aandachtspunt. Alle ondernemers en bewoners zijn daarom nog eens per brief gewezen op de afspraken en regels die gemaakt zijn voor de bouwperiode. Er zijn duidelijk geen pasklare oplossingen. Maar als iedereen meewerkt, houden we het veilig en beperken we de overlast”, zo meldt een woordvoerder van de gemeente.

Nieuwe laad- en loszones
Als het nieuwe winkelcentrum klaar is zijn langs de Oostlaan weer alle laad- en losstroken beschikbaar. Bovendien worden er op de Oostlaan en op de Kerkweg ook nieuwe laad- en loszones aangelegd. Ook zullen voor het bevoorraden tijden worden afgesproken en mogen (vracht)auto’s alleen tijdens die tijden in het winkelgebied komen.

Bron: Telstar-Online.nl

Uit het Nieuws archief