Een aantal weken geleden heeft de gemeente Pijnacker-Nootdorp uw hulp gevraagd om een keuze te maken voor een nieuw Oranjeplein, Zij hebben veel reacties ontvangen, Een van de drie varianten heeft met een ruime meerderheid de meeste voorkeuren gekregen. Het Oranjeplein wordt Verrassend Anders!

Wat is verrassend anders?

Het Oranjeplein wordt groen en gezellig. Tussen de planten komen mooie banken om heerlijk uit te rusten of gezellig te lunchen in de buitenruimte. Fietsers rijden langs het plein over een vrij liggend fietspad. Parkeren kan in een parkeerkoffer (aparte parkeerzone die is afgeschermd door een heg).

Nu verder

Achter de schermen is een team van de gemeente bezig om deze variant verder uit te werken. We bepalen welke kleur en type bestrating er op het plein komt en welke plant- en boomsoorten passen bij de ‘verrassend anders’ uitstraling. Binnenkort delen wij de uitkomsten in een voorlopig ontwerp en krijgt u gelegenheid om hierop te reageren.

In de tweede helft van 2020 gaat de schop in de grond en starten we met de uitvoering.

Waarom wordt het Oranjeplein vernieuwd?

Het huidige Oranjeplein is in 1997 aangelegd en inmiddels flink verzakt. De fontein werkt niet meer en de verkeerssituatie op het plein wordt voor velen als onveilig beschouwd. Tijd dus voor een nieuw Oranjeplein!

In een tijd waar drogere en hetere zomers steeds normaler worden en waar flinke regenbuien vaker voorkomen, is het verstandig om de openbare ruimte klimaatbestendig in te richten en water te bergen. De gemeente doet dit al in woonwijken en nu dus ook bij het Oranjeplein.