De Oostlaan gaat de komende twee weken dicht, en om dit bekend te maken heeft de gemeente tussen de wildgroei aan borden er nog maar een aantal bijgeplaatst om duidelijk te maken dat de Oostlaan toch echt helemaal dicht gaat.

Natuurlijk is er een omleidingroute voor het verkeer, maar ons advies gebruik vooral de fiets of de benenwagen als je in Pijnacker centrum wil zijn.

De omleidingsroute is als volgt volgens de website van de gemeente:
Het verkeer dat komt van de Europalaan en de Westlaan richting het station (van West naar Oost) wordt omgeleid via Pijnacker Noord (Nootdorpseweg, Troelstralaan, Thorbeckelaan en Meidoornlaan).
Deze omleiding geldt ook voor bus 121 van Veolia richting Zoetermeer. De huidige haltes op de Westlaan en bij het station blijven bestaan. Bus 61 van Veolia rijdt niet door Pijnacker Noord maar rijdt vanaf de Europalaan rechtstreeks via de Nootdorpseweg naar Nootdorp. De bus stopt bij twee vervangende haltes (ter hoogte van het politiebureau en de Viergang). De fietsers worden omgeleid via de Kerkweg en het Emmapark. Met de scholen zijn afspraken gemaakt; voor extra veiligheid worden verkeersbrigadiers ingezet, ook ’s middags. Ook met wijkvereniging Pijnacker Noord is de nieuwe omleidingsroute doorgesproken. Het verkeer vanaf het station (van Oost naar West) blijft via de bestaande omleidingsroute lopen over de Goudenregensingel.