Meiden voelen zich prima thuis in de wereld van zelf kunnen programmeren, mits je ze wegwijs maakt hoe leuk het is. De computer iets laten doen wat je zelf geprogrammeerd hebt, hoe gaaf is dat? Esther Bennett, eigenaar van haar eigen bedrijf ‘ProgrammeerMetEsther’, start met workshops om meiden dit te leren. Een mooie navolging nadat ze de eervolle vermelding mee naar huis mocht nemen tijdens de uitreiking van de Ondernemersprijs Pijnacker-Nootdorp 2018.

Esther is op zoek naar meiden die ook de kick van programmeren willen ervaren. Deze workshops zijn bedoeld voor meiden in de Middelbare Schoolleeftijd, dus twaalf jaar en ouder. De workshopreeks start vanaf februari en is op elke 3e dinsdag van de maand van 18.30 tot 20.30 in de Pijnackerse vestiging van Bibliotheek Oostland, in Buurt & Zo.

Esther heeft er zin in: “Mijn passie is programmeren. Ik ben ooit op de lagere school begonnen met programmeren samen met een vriendje op een heel simpele computer. Tijdens mijn opleiding en werk heb ik altijd een deel van mijn tijd geprogrammeerd. Juist die combinatie van programmeren en het resultaat ervan gebruiken om een klant te helpen of adviseren, heb ik altijd heel leuk gevonden. In mijn laatste baan vond ik het lastig combineren met mijn privéleven. In mijn zoektocht naar wat ik dan wel wil heb ik ontdekt dat ik het leuk vind als meer meiden kennismaken met programmeren. Ik ben daarom in augustus 2018 een bedrijf begonnen om die droom waar te kunnen maken. In november 2018 deed ik mee met de belofteprijs van Pijnacker-Nootdorp en kreeg meteen een eervolle vermelding! In de kerstvakantie heb ik mijn eerste workshop gegeven en dat vond ik zo leuk, dat ik heb besloten om er een maandelijkse activiteit van te maken.”

Meiden en technische hobby’s gaan uitstekend samen. Interesse? Kijk voor meer informatie of aanmelden op www.programmeermetesther.nl/workshops/