Repair Café Pijnacker 10 jaar

04 februari 2024
Speciaal voor het 10 jarig bestaan was het Repair Café Pijnacker niet op de vaste stek bij de Schakelaar maar in het centrum van Pijnacker aan de Oostlaan, iedereen kon zoals gebruikelijk terecht voor het laten repareren van onder andere huishoudelijke apparatuur.

Voorzitter Bart Ennema verwelkomde aan het begin van zijn welkoms speech de bezoekers, vrijwilligers, burgemeester Björn Lugthart, Wethouder Marieke van Bijnen en Lucia Visser van de Swop, het Repair Café is 10 jaar geleden begonnen als Repair Café Pijnacker-Noord om meer sociale activiteiten in de wijk vorm te geven in de basisschool de Schatkaart, er was een eigen lokaal ter beschikking gesteld en een grotere ruimte voor de textielafdeling, toenmalig wethouder Bernard Minderhoud deed de opening en timmerde de laatste letter van het reclamebord redelijk scheef.

Eerste Lustrum
Na 5 jaar moest het Repair Café de school verlaten omdat de ruimte nodig was voor het Stanislas College, de zoektocht voor een nieuwe plek kwam uit op de Mr. Dr. van den Helmlaan waar de Stichting Welzijn en Ondersteuning een ruimte beschikbaar had in de Schakelaar, nu kon er in een zaal bezoekers ontvangen worden voor de vele reparaties die zich aandiende want hieraan was geen gebrek.

3000ste reparatie
Binnenkort is de 3000ste reparatie in het vizier voor een van 35 vrijwilligers die ook bij dit lustrum het erg druk hebben o.a. papierversnipperaars die een knopje missen geen probleem het wordt ter plaatse met de 3D printer gemaakt maar ook tosti-ijzers, strijkijzers, fietsen en kleding konden direct gemaakt worden.

Iedere eerste zaterdag van de maand is het Repair Café open, de eerst volgende keer weer op zaterdag 2 maart in de Schakelaar aan de Mr. Dr. van den Helmlaan 11 van 09:30 tot 12:00 uur