24 uurs economie dichterbij

01 maart 2024
Tijdens de besluitvormende vergadering van de gemeente Pijnacker-Nootdorp is besloten dat winkels vanaf nu ook 1e Paas,Pinkster en Kerstdag open mogen zijn, ook Kerstavond is geen probleem meer voor een meerderheid van de raad die aangeven heeft dat het een keuze van de ondernemer is.

In de krappe arbeidsmarkt zijn er veel winkeliers die hun personeel graag deze dagen een vrije dag gunnen en niet open zullen gaan, waarschijnlijk pakken alleen enkele supermarkten een graantje mee van de vergeten boodschappen maar ook het Kruidvat aan de Oostlaan zal wellicht open gaan aangezien ze dit ook al enkele jaren deden toen het nog verboden was.

Eerste paasdag zal dan ook de eerste feestdag zijn waarop de winkeliers hun deuren mogen openen, wethouder Bart van Straten was blij dat het voorstel was aangenomen “We geven met dit besluit de winkeliers uit Pijnacker-Nootdorp de vrijheid om open te gaan op alle (feest)dagen. Uiteraard is het aan de ondernemers zelf om dit te beslissen. Voor het winkelende publiek is het fijn dat zij elke dag in hun eigen gemeente kunnen winkelen.” zo gaf hij aan in het persbericht van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.