Komend weekend zijn er weer tal van activiteiten in winkelcentrum Ackershof zo laat de winkeliers vereniging weten, zo kunnen er pepernoten gebakken worden, loopt er een zwarte pietenband en kan je de mooiste glitter tattoo’s laten zetten, maar de klap op de vuurpijl is een bezoek van de goedheiligman zelf.

Het complete programma van zaterdag 1 december ziet er als volgt uit:

PEPERNOTEN BAKKERIJ (van 11.00 tot 16.00 uur)

Stroop je mouwen op en was je handen!!! Je mag je eigen pepernoten bakken bij twee vrolijke Pieten. Je krijgt je eigen klompje deeg en mag daar zelf balletjes van kneden. Deze leg je netjes op de bakplaat en dan stopt Piet de plaat in de oven. En dan…..wachten, wachten, 10 minuten wachten, MAAR terwijl je wacht mag je bij Piet je eigen pepernotenbakje maken. Kleur je bakje helemaal mooi met vrolijke kleurtjes, waarna Piet het in elkaar zet. Na 10 minuten haalt Piet de plaat uit de oven en stopt de heerlijke versgebakken pepernoten in jouw mooie bakje. Voorzichtig hoor, ze zijn nog heet! Goed blazen voordat je lekker gaat smullen. Er kunnen 24 kinderen tegelijk deelnemen. Bij mooi weer wordt het terras op het Raadhuisplein neergezet, bij slecht weer wordt uitgeweken naar de passage (nieuwe deel).

ZWARTE PIETENBAND (van 13.00 tot 16.00 uur)

In en rond winkelcentrum Ackershof loopt een vrolijke blaaskapel van Zwarte Pieten. Zij brengen de mensen met hun gezellige Sinterklaasmuziek helemaal in de juiste stemming.

TERUGKEER SINT-NICOLAAS (van 14.00 tot 16.00 uur)

Vanaf twee uur bezoekt Sint-Nicolaas met een flink aantal Pieten nogmaals het prachtige winkelcentrum Ackershof. Om twee uur arriveert hij in de oude passage, waar hij plaatsneemt op een fraaie stoel en de kinderen hem de hand kunnen schudden. Daarna loopt hij naar het nieuwe gedeelte, maar natuurlijk gaat hij bij de ijszaak alle prachtige kleurplaten bekijken die de kinderen speciaal voor hem gemaakt hebben. De prijswinaars worden vrijdag benaderd en uitgenodigd om zaterdag de prijs door Sinterklaas uitgereikt te krijgen.

Ook in het nieuwe deel bezoekt hij twee winkels (Mirror en de Wereldwinkel). Daarna neemt de Sint ook nog een half uur plaats op de stoel in de nieuwe passage. Om een uur of vier zwaaien wij de Sint weer uit.

GLITTER TATTOOS (van 12.00 tot 16.00 uur)

Speciaal voor de Sint kun je supermooie glitter tattoos laten zetten: bijvoorbeeld een rode mijter of een goudkleurige staf en die tattoos blijven zeker tot 5 december zitten.