De start en Finish van de Oostland halve marathon zal plaats vinden in Pijnacker centrum op zondag 8 september 2013, dus voor personen die zich op willen geven nog tijd genoeg om wat trainings kilometers in de benen te krijgen.

Het initiatief voor het organiseren van de Halve Marathon Oostland komt van het georganiseerd bedrijfsleven en de beide gemeentes in de regio Oostland (Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland).

De deelnemende partijen in de stuurgroep ‘Oostland op de kaart’ zijn VNO-NCW Oostland, LTO Noord Glaskracht Oostland, Ondernemend 3B, OVPN, KvK en Gemeente Pijnacker-Nootdorp en Gemeente Lansingerland. Het doel is het versterken van de regionale economie door krachtige positionering van deze dynamische regio.Namens de gemeentes zijn respectievelijk Burgemeester Ewald van Vliet (LSL) en wethouder Peter van Haagen (PN) lid. Zij hebben namens de gemeentes al toegezegd actief mee te werken aan de voorbereiding en uitvoering.

Er wordt voor het wedstrijdelement gewerkt met diverse leeftijdscategorieën. De halve marathon zal worden gecertificeerd door de KNAU (officiële meting). Bovendien kan de halve marathon in estafette (twee personen) worden gelopen (natuurlijk ook bedrijventeams), waarbij het wisselpunt exact valt in het centrum van Bergschenhoek.

De Start van de halve marathon (evenals estafette) in Pijnacker centrum om 13.00 uur.