Start opruimen bomen Beatrixschool.

22 februari 2022
Met man en macht werd dinsdagmorgen gewerkt aan het omzagen en verwijderen van een aantal bomen rond de noodlokalen van de Beatrixschool in Pijnacker, om te voorkomen dat er nog meer zouden kunnen omvallen tegen het tijdelijke schoolgebouw aan.

Bij de controle van de nog overeind staande bomen bleek dat de staat van de wortels het noodzakelijk maakt dat ze allemaal worden gerooid, meldde een van de hoveniers.

Maandagmiddag viel een van de bomen, verzwakt door de stormen van de afgelopen dagen, tegen de schoolunit aan. Op het eerste gezicht werd het gebouwtje daarbij niet ernstig beschadigd, maar voor de zekerheid moesten de leerlingen toch hun klaslokalen ontruimen omdat gevreesd werd dat er nog meer bomen zouden omvallen.

Onderwijs gaat door
De kinderen zijn voorlopig ondergebracht in de kerk, in restaurant Tout le Monde en op Octantschool Schatkaart, zodat ze gewoon onderwijs kunnen blijven volgen, meldt een woordvoerder van het schoolbestuur van Octant. De hoveniers zijn nog tot en met woensdag bezig met het opruimen rond de school. Als zij klaar zijn wordt duidelijk wanneer de kinderen weer veilig terug kunnen naar hun eigen lokalen.

Meldingen uit de buurt
Volgens andere media zijn er bij lokale autoriteiten meldingen gedaan, lokale autoriteiten worden hierin weggezet als boeman terwijl de eigenaar van de bomen de Beatrixschool zelf is en deze op hun terrein staan en zoals gebeurd is hebben zij zelf de bomen laten kappen door een hoveniersbedrijf.

Foto’s: Leo Scheen