Tentoonstelling “Pijnacker door Wim Meijer.”


Kunstmanifestatie De Verbeelding vindt zaterdag en zondag weer in het gehele dorp plaats. Elk jaar was cineast/schilder Wim Meijer trouw van de partij. Op 10 juni jl. kwam hij plots op 76-jarige leeftijd te overlijden.

De organisatie van De Verbeelding, waarvan meester Piet van Adrichem voorzitter is, heeft besloten om in het programmaboekje extra aandacht te schenken aan de schilderijen van Wim Meijer die dit weekend in de Bibliotheek aan de Julianalaan te Pijnacker te bezichtigen zijn.

Dat Meijer heel veel vastgelegd heeft op film, is bekend. Veel evenementen zijn voor generaties na ons nog zichtbaar en de in 1942 geboren Delfgauwenaar kan voor Pijnacker als dorpsarchivaris betiteld worden.

Bekend is de docu-serie Pijnacker in Beeld, waarin dorpswandelingen met o.a. Henny Bos, Joop van der Velden, Rina Ton-van Ruitenburg en Nol ‘Beel’ van der Helm gemaakt werden. Deze filmpjes zijn op YouTube veel bekeken. Echter heeft Meijer met verf ook lokale personen en taferelen ook vereeuwigd.

Voor deze expositie is een selectie samengesteld van 16 schilderijen die allemaal verband houden met Pijnacker en Delfgauw. Gevarieerd: van portretten en landschappen tot gebouwen. Bekende plekjes in het dorp, zoals de R-K Kerk aan de Oostlaan en de Dorpskerk aan het Koningshof zijn er te zien.

Speciaal voor De Verbeelding zijn schilderijen uit privécollecties eenmalig bijeengebracht. ‘Pijnacker door Wim Meijer’ is een unieke tentoonstelling, waar zelfs één schilderij al op de ‘eerste’ Verbeelding in 1994 hing!