Tijdelijk gebruik Rabogebouw?

13 december 2021
Het duurt zeker nog tot het derde kwartaal van 2023 voor het oude Rabogebouw in het centrum van Pijnacker wordt gesloopt, om ruimte te maken voor het nieuwe Sociaal Cultureel Centrum dat op die plek zal worden gebouwd. De gemeente onderzoekt of het gebouw in de tussentijd tijdelijk voor een of andere functie gebruikt kan worden. Ook tijdelijke huisvesting via een bedrijf voor leegstandsbeheer, zoals Ad Hoc, zou misschien een optie kunnen zijn.

Dat meldde wethouder Frank van Kuppeveld maandagavond in de eerste informatiebijeenkomst voor omwonenden, die voor mensen die zich hadden aangemeld digitaal kon worden gevolgd. De gemeente is juist vandaag eigenaar van het gebouw geworden. De koopacte is maandag bij de notaris gepasseerd.

Het tijdelijke gebruik van het gebouw was een van de kwesties die door omwonenden via de chatfunctie werden aangesneden. Van Kuppeveld: “We gaan dat in de komende tijd bekijken. We hebben sinds vandaag de sleutel.”

Betaalbare ruimten
Veel vragen die via de chat werden gesteld gingen over het toekomstige gebruik van het Sociaal Cultureel Centrum. Zo werd geïnformeerd of er betaalbare ruimten komen die door verenigingen kunnen worden gehuurd (‘Dat is zeker de bedoeling!’) en ook of er in het gebouw een vaste plek komt voor het Informatiepunt van het Historisch Genootschap (‘De precieze invulling moeten we nog bekijken, zo ver zijn we nog niet. Maar in principe gaan alle activiteiten die nu in Buurt & Zo plaatsvinden, mee naar het nieuwe centrum’).

Tijdens de informatiesessie waren er verschillende vragen over de manier waarop omwonenden en ondernemers in het centrum van Pijnacker bij de nieuwbouwplannen worden betrokken. Van Kuppeveld verzekerde hen dat ze na de architectenkeuze bij het ontwerp van het nieuwe gebouw worden betrokken. Zo zullen er meer informatiebijeenkomsten volgen en ook worden belangstellenden met de gemeentepagina in de Telstar en via de projectwebsite op de hoogte gehouden.

Volgens de planning kan de bouw van het Sociaal Cultureel Centrum in het eerste kwartaal van 2024 beginnen.

Tekst: Paul Houkes