Gisteravond vond in het zaaltje van Tante Boefie voor de tweede keer ’t Uurtje Sjaak plaats, een initiatief van de stichting Cultuur Support. Zittend voor de fraaie glas-in-loodramen interviewde Sjaak Oudshoorn de schrijfster Elma van Vliet, voormalig inwoonster van Pijnacker.

Zij werd bevraagd over het succes van haar bestseller ‘Mam, vertel eens!’, over haar jeugd en haar moeder, die de aanleiding tot dit boek vormde.

Het was een interactief avondje, waarbij Elma een kleine quiz hield, waarin zij met vragen de kennis over ouders op de proef stelde. Met simpele vragen als ‘wie weet het lievelingsgerecht van zijn/haar moeder?’ en ‘wat wilde je vader vroeger worden?’ bleek dat van de 20 aanwezigen de meesten het antwoord schuldig bleven. Dat wilde de schrijfster, die wereldwijd al vier miljoen boeken verkocht, aan de toehoorders duidelijk maken. ‘Good old’ Jan Wenteler won de quiz,

Elma kwam met persoonlijke verhalen en ook uit het publiek werden enthousiast vragen gesteld. Een der aanwezigen maakte haar het compliment dat Elma niet zichzelf centraal stelt (‘ik dit en ik dat’), maar de doelstelling die ze nastreeft centraal stelt: wees in contact met je omgeving.