Vallen en Opstaan voor ouderen.

20 februari 2020

Iedere 5 minuten wordt er een 65-plusser op de Spoedeisende Hulp opgenomen vanwege vallen. Als gevolg van de vergrijzing nemen deze aantallen de komende jaren alleen maar toe. Een belangrijk onderwerp om aandacht voor te hebben en het risico op vallen te verminderen. Voorkomen is beter dan genezen: kom alles te weten komen over vallen kan op maandag 9 maart in De Schakelaar in Pijnacker.

In samenwerking met de SWOP vertellen fysiotherapeut Menno Brouwer, beweegcoach senioren Jan van Paridon en Rinus Bosman van Sportinstituut Pijnacker alles over het lichaam, evenwicht, spierkracht, vallen, weer opstaan en het voorkomen van vallen.

Tevens vertellen zij deze middag informatie over de 8-weekse valtraining die bij voldoende aanmeldingen plaatsvindt vanaf dinsdag 16 maart bij Sportinstituut Pijnacker.

De informatiemiddag is op maandag 9 maart van 13.30 uur tot 15.30 uur in dienstencentrum De Schakelaar, Mr. Dr. Van den Helmlaan 11 in Pijnacker.

Deelname is gratis en aanmelden niet nodig. Neem voor meer informatie contact op met Tanja van der Ark van de SWOP via tanja@swop.nl of 015-3699 699.