Voorleesuurtje groot succes!

18 maart 2021
Nynke en Aniek zijn succesvol gestart met het maandelijkse voorleesuurtje op de laatste zondag van de maand. Nu doen ze dat nog online vanuit CulturA & Zo, maar de hoop is dat ze dat gauw live kunnen doen. De eerste keer op 28 februari was gelijk een groot succes, meer dan 18 gezinnen hadden zich aangemeld en zaten aan het scherm gekluisterd.

Nynke en Aniek waren best een beetje zenuwachtig, maar dolblij dat het zo goed ging: “Ja, ik hou van kinderen, dus als ik dan ook nog eens aan ze mag voorlezen en ze zie genieten op al die schermpjes, dan word ik daar helemaal blij van. Wij hadden voor de boeken ‘Lotte en Roos, de meisjes tegen de jongens’, ‘Trubbel de trol’ en ‘Kond’ gekozen, want die hebben verschillende thema’s.

Zelf vond ik Trubbel de trol het leukst. De tekenopdracht aan het einde was echt een waardevolle toevoeging omdat de kinderen creatief aan de slag konden”, vertelt Nynke.

Aniek is al net zo enthousiast: “Zo knap dat de kinderen (5 t/m 8 jaar) een uur geboeid bleven! Ik vond zelf Lotte en Roos het leukste omdat daar heel veel humor inzit.”

Voor de volgende keer hebben Nynke en Aniek ook al genoeg inspiratie, zo komt er een spannend ridderverhaal aan bod. Ook gaan ze een boek voorlezen over een stoer meisje dat uitvinder is en een boek over twee stoute verwende kinderen. Dat belooft dus weer een superleuk uurtje te worden!

De meiden gaan dus door! Het volgende Voorleesuurtje is op zondag 28 maart, vanaf 10.30 uur. Aanmelden kan via contact@culturaenzo.nl en is helemaal gratis.