Woudwijk mode met pensioen.

05 februari 2022
Het komt vaker voor dat winkels hun deuren sluiten omdat de eigenaren aan hun pensioen toe zijn. Dat geldt ook voor Woudwijk Mode, de winkel die al zestig jaar lang in Pijnacker verschillende generaties blij maakte met mooie blouses, broeken, truien en noem maar op.

John van Rijn en zijn vrouw Evelyn van Rijn-Woudwijk runden de winkel in de afgelopen 25 jaar. Ze stoppen er nu mee, tot verdriet van veel klanten. Maar die gunnen het stel ook dat ze na het vele harde werken nog een aantal jaar rustiger van het leven kunnen genieten.

Het is wel een afscheid met een rauw randje, laat John weten. Over de toekomst van de modebranche, maar ook van veel andere sectoren in de middenstand, is hij niet optimistisch.

“Het klinkt een beetje dramatisch maar dit soort winkels, over vijf jaar zijn ze er allemaal niet meer. Het internet neemt heel veel over, het grootwinkelbedrijf is wat er overblijft en kleine zelfstandigen, die vaak zestig, zeventig uur per week moeten werken – ja, dat verdwijnt”, zegt hij in een gesprek met videomakers René Marquard en Ferd Grobben.