Bibliotheek neemt Harlekino over.

03 juni 2022
Ouders die met hun kinderen geregeld speelgoed lenen bij speelotheek Harlekino in de Pijnackerse vestiging van Bibliotheek Oostland zullen weinig verschil merken, maar organisatorisch is er per 1 juni wel wat veranderd.

De speelotheek is volledig geïntegreerd binnen de bibliotheek; de zelfstandige Stichting Harlekino wordt opgeheven. Maar de vrijwilligers blijven actief en ook aan de uitleen van het speelgoed verandert niets.

Het opgaan in Bibliotheek Oostland is woensdag bekrachtigd door de overdracht van de symbolische sleutel aan vestigingsmanager Inge Beukers van de bibliotheek. Dat gebeurde door het oude bestuur van Harlekino. Annemiek van de Nieuwegiessen, die ruim dertig jaar vrijwilliger was bij de speelotheek, benadrukt dat de overdracht aan de bibliotheek voor het voortbestaan de beste optie was. “Het is veel efficiënter dat de bibliotheek de bestuurs- en administratieve taken overneemt. De systemen kunnen zo naadloos op elkaar aangesloten worden en er hoeven geen dingen dubbel gedaan te worden.”

Abonnement
Voor de bezoekers van de bibliotheek en de speelotheek verandert er verder niets. Harlekino zit al vijf jaar in de bibliotheek in Pijnacker en dat werkt prima. Net zoals tot nu toe al het geval was kunnen ouders voor 25 euro per jaar een abonnement afsluiten waarmee ze voor hun kinderen zes dagen per week speelgoed kunnen lenen en ook jeugdboeken uit de bibliotheek.

Voor de vrijwilligers verandert er ook niet zoveel: ze blijven actief voor Harlekino, al horen ze voortaan bij de vrijwilligers van de bibliotheek. Bibliotheek Oostland kan nog heel goed nieuwe vrijwilligers gebruiken, zowel voor de speelgoeduitleen als voor de andere werkzaamheden in de bibliotheek. Op deze webpagina is daar meer over te vinden.

Met dank aan: Paul Houkes