Fairtransport voor Wereldwinkel

01 oktober 2022
Bij de Wereldwinkel in het centrum van Pijnacker is vandaag een heel bijzonder fietstransport van de lekkerste chocolade aangekomen, na een zeiltocht van 6 maanden kwam in het westelijk havengebied van de hoofdstad het zeilschip “Tres Hombres” aan met in het ruim 10 ton van de allerbeste Trinitario cacaobonen.

Om het vrijwel emissievrije transport niet te doorbreken is een medewerker van de wereldwinkel vanuit de hoofdstad naar Pijnacker gefietst om aldaar de chocoladerepen af te leveren.

CO2-neutraal
Door het transport en productie van de chocoladerepen te laten plaatsvinden door het zeilschip en een fabriek waarvan het dak helemaal uit zonnepanelen bestaat is het mogelijk om bijna helemaal CO2-neutraal 200.000 chocoladerepen te produceren.

Drie vrienden
In 2007 zijn drie vrienden gestart met het vervoer over water van duurzame producten met het 32 meter lange schip “Tres Hombres”, het schip zeilt ieder jaar in 6 maanden van de Cara├»ben naar de hoofdstad een tocht van in totaal 4143 zeemijlen (7673 km).

Te koop
De verschillende smaken repen zijn vanaf komende week weer te koop bij de Wereldwinkel aan het Emmapark 84 in Pijnacker.

Uit het Nieuws archief