Na ruim 1 jaar en 8 maanden bouwwerkzaamheden is er vandaag een heugelijk feit te vieren, de bouwers van Ackershof2 hebben namelijk het hoogste dekplaat punt van de bouw bereikt.

In dit geval is dat de raadhuistoren die hoe kan het ook anders gesitueerd is op het Raadhuisplein.

Wethouder P. van Haagen had de eer om de laatste dekplaat op het gebouw te plaatsen, waarna er een feestelijke receptie werd gehouden voor genodigden op het bouwterrein.

Tijdens de speech van de wethouder zei hij dat hij vaker was gebruikt voor hoogte punten, wat eigenlijk geen hoogte punten waren, ook in dit geval maar dit terzijde wij vinden dit zijn probleem.

Tijdens de speech van de ABB werden er enkele leuke punten naar voren gebracht.

Wist u dat:

Er tijdens het begin van de bouw 38.000 M3 grond is afgevoerd.

Dat er daarna 11.000 M3 beton is gestort om het bijna hoogste punt te bereiken, om dit te begrijpen is dit ongeveer net zoveel als 24 gemiddelde eengezinswoning.

Natuurlijk verontschuldigde de bouwer zich voor de eventuele overlast die de bouw voor de omwonende zou kunnen hebben veroorzaakt, maar denkt ook mee aan problemen en oplossingen.

Over 52 weken hoopt de bouwer weer een feest te kunnen vieren want dan zullen de winkels in Ackershof2 open gaan, natuurlijk zullen dan ook de eerste woningen worden opgeleverd.

Tijdens de komende maanden zullen er nog 2 modelwoningen worden gemaakt.