Jeugdland tickets bij het Moortje.

12 juli 2021
Het was hartstikke spannend in de afgelopen maanden en het heeft even geduurd voor het groene licht gegeven kon worden, maar het besluit is genomen: Jeugdland kan dit jaar weer doorgaan in Pijnacker. Twee jaar na de laatste editie kan de jeugd in de basisschoolleeftijd van 23 tot en met 27 augustus weer volop genieten van alle bekende activiteiten op sportpark De Groene Wijdte. Voor de kinderen gelden geen beperkingen, maar de begeleiders zullen zich aan de coronaregels moeten houden: afstand houden, handen wassen en testen bij klachten.

Het wordt gelukkig weer een Jeugdland zoals Pijnacker dat al jaren kent. Alle afdelingen zijn er weer: textiel, gips, klei, kleuters, huttenbouw, knutselen, houtbewerken, sport en spel en techniek. Ook staan er weer springkastelen, de kinderboerderij is er op maandag, poffertjes bakken en schminken kan op dinsdag, bloemschikken op woensdag en natuurlijk staat er weer een zwembassin op het plein. Ook een vast programmaonderdeel is de survival op donderdag. En onnodig om te zeggen: de jeugd gaat vanaf de eerste minuut weer keihard aan de slag in het timmerdorp op het terrein van Jeugdland, waar bij de opening van het festijn de pallets al klaar liggen.

Kaartverkoop
De kaartverkoop begint morgen: dinsdag 13 juli. Er zijn alleen weekkaarten in de vorm van polsbandjes te koop voor € 35,- Ze zijn verkrijgbaar bij ‘t Moortje, Stationsstraat 31 in Pijnacker. Hoeveel kaarten er verkocht kunnen worden is afhankelijk van het aantal vrijwilligers dat voor de speelweek beschikbaar is, omdat het maximaal aantal kinderen dat kan meedoen direct gekoppeld is aan de hoeveelheid begeleiders.

Extra vrijwilligers zijn ook dit jaar weer zeer welkom. Je kunt je aanmelden voor de hele week, maar ook voor een dag of een dagdeel. Zeker op donderdag zijn er veel mensen nodig vanwege de survivaltocht. Aanmelden kan via een formulier op deze webpagina.

Halen en brengen
Vanwege corona is het noodzakelijk om extra maatregelen te treffen voor het brengen en halen van de kinderen. Zo mogen er geen ouders op het terrein komen. Om alle verkeersstromen zoveel mogelijk gescheiden te houden is er een verkeersplan opgesteld. De informatie daarover wordt verstrekt samen met de weekpolsbandjes.

Met dank aan: Paul Houkes

Uit het Nieuws archief