Het Oranjeplein, de ronde vijver met daaromheen parkeerplaatsen en fietspaden voor het gemeentekantoor in Pijnacker, krijgt een totaal ander aanzien. De inwoners van het dorp kunnen hun voorkeur uitspreken voor een van drie bijzondere ontwerpen, die het plein een ander karakter geven. Groener, uitnodigender om er lekker te zitten en te wandelen.

De bedenkers van de plannen hebben niet geschroomd om een geheel ander plein te maken van de ruimte voor het gemeentekantoor. In een van de ontwerpen is zelfs de centrale vijver verdwenen. Het kunstwerk De Kroontjespen van beeldend kunstenaar Ruud van de Wint komt dan in een groenvak te staan.

Uitroepteken

De gemeente wil de keuze hoe het Oranjeplein er uit moet gaan zien samen met de inwoners maken. Er kan worden gekozen uit ontwerpen met de namen ‘Vertrouwd en groen!’, ‘Vriendelijk en vertrouwd!’ en ‘Verrassend anders!’, misschien niet voor niets steeds met een uitroepteken erachter.

De ontwerpen gaan steeds een stukje verder; eerst nog met wat meer groen en een vlonder over de vijver met ronde banken, dan met nog meer groen en een wandelgebied voor het gemeentekantoor ten koste van een aantal parkeerplaatsen, en tenslotte een parkachtig plein met ruime groenvakken en een vrijliggend fietspad. Parkeren gebeurt dan in een zogenaamde parkeerkoffer.

Wie mee wil denken kan via onderstaande link tot 15 oktober zijn of haar voorkeur kenbaar maken.

Met dank aan: Pijnacker-Nootdorp-Actueel