Het lijkt zo gewoon. Werken, sporten, meedoen aan allerlei activiteiten. Maar niet voor iedereen is dit zo vanzelfsprekend. Pijnacker-Nootdorp kent een groot aantal inwoners voor wie actieve deelname aan het maatschappelijk leven helemaal niet zo normaal is. Met een laag inkomen of een beperking is het soms niet altijd even duidelijk bij welke instantie je kunt aankloppen voor informatie of hulp.

Bibliotheek Oostland organiseert hierom in vestiging Pijnacker, Julianalaan 47, de ‘Markt Meedoen = Meetellen’. Op 17 mei van 13.00 – 16.00 uur kan iedereen binnenlopen voor informatie of advies. Ook zijn er activiteiten waar je aan mee kunt doen!

Speel-o-theek Harlekino verkoopt oud speelgoed uit de speel-o-theek voor een aantrekkelijk prijsje, ouders en kinderen kunnen spelen in de speciale speelhoek en is er korting op een lidmaatschap. Knutsel mee met Hobbyclub Doe Wat! Om 14.00 uur is er een workshop ‘Opkomen voor jezelf’ door GGZ Delfland. Zinderin verkoopt voordelige cadeau-artikelen die zijn gemaakt door mensen met een beperking. Om 15.00 uur laat Muziekvereniging Excelsior bezoekers spelen met slagwerkinstrumenten en kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar meezingen.

Er zijn medewerkers en vrijwilligers van diverse organisaties aanwezig om informatie te geven over de mogelijkheden die er zijn als je het financieel minder goed hebt of leeft met een beperking: Gemeente Pijnacker-Nootdorp, Stichting Welzijn Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp, Voedselbank, Humanitas, Gemiva werk- en trainingscentrum en woonlocatie Nootdorp, Maatjesproject Jong Perspectief, Repair Café Nootdorp, Doe Weer Mee, de regionale campagne tegen laaggeletterdheid en Bibliotheek Oostland zijn met een kraampje aanwezig op de markt.

Kijk op de website www.bibliotheekoostland.nl voor een compleet overzicht van wat er op de markt te doen en te zien is.