Het ‘stedenbouwkundige hoogteaccent’ dat bij de nieuwbouw op de Rabolocatie zou worden aangebracht op de hoek van de Julianalaan is donderdagavond in de vergadering van de gemeenteraad gesneuveld, dit betekent dat deze hoek ruim 2 meter lager wordt.


De raad nam een amendement van Eerlijk Alternatief aan, waarmee de verhoogde hoekpunt uit het bestemmingsplan werd geschrapt. Het bouwblok wordt daarmee in zijn geheel veertien meter hoog.

Jolanda van Leeuwen (EA) had in het amendement vastgelegd dat het hoogteaccent helemaal niet nodig is voor de vier bouwlagen die het gebouw zal krijgen. Ook is niet aangetoond dat de verhoogde hoek nodig is voor andere doeleinden. Maar het hoogteaccent zou wel effect hebben op het uitzicht van de bewoners van het Emmapark en op de zoninval op het Raadhuisplein.

Het amendement werd met ruime meerderheid aangenomen. Alleen de fracties van VVD, D66 en Trots stemden tegen.
Teleurgesteld

Wethouder Ilona Jense reageerde na afloop van de raadsvergadering wat teleurgesteld over de aanpassing. “Stedenbouwkundig heeft het natuurlijk wel consequenties. Het gebouw wordt nu een soort blokkendoos en dat vind ik wel jammer. Projectontwikkelaar ABB zal er ook wel teleurgesteld over zijn, maar ik denk niet dat het financiële consequenties zal hebben. Voor de vier bouwlagen is het hoogteaccent inderdaad niet nodig.”

Bron: PN Actueel