Rabolocatie najaar in de verkoop

09 april 2021
Er lijkt schot te komen in de plannen voor het Raadhuisplein in Pijnacker, op de plek van het voormalige Rabobank. De omgevingsvergunning voor de sloop en de nieuwbouw is begin dit jaar door de gemeente verleend en de architect legt momenteel de laatste hand aan de tekeningen. Projectontwikkelaar ABB verwacht dat de verkoop van de appartementen na de zomer, mogelijk rond oktober, van start gaat.

ABB is bezig met de laatste afrondende werkzaamheden, waarna de voorbereidingen beginnen voor de verkoop van de woningen en de bedrijfsruimten. Op de plek van het al jaren leegstaande bankgebouw komen twaalf appartementen, drie grondgebonden woningen en vier zogenaamde stadswoningen met een daktuin. Onder de appartementen komt ongeveer 1100 vierkante meter aan commerciële ruimten, op te delen in kleinere units.

Veel kritiek

Over de nieuwbouw op de Rabolocatie wordt al vele jaren gesproken. De aanvankelijke plannen die ABB maakte werden door de gemeenteraad afgewezen en ook omwonenden kwamen ertegen in het geweer. Vooral op de voorkeursvariant die door het vorige college van B & W was verdedigd kwam veel kritiek.

Na veel overleg en gedoe kwam ABB met een ander plan, waar de gemeenteraad vorig jaar uiteindelijk mee kon instemmen. Wel werd de ‘blokkendoos in Russische jaren-dertigstijl’, zoals Van Zielst van Trots het had genoemd, nog verder aangepast door het gebouw minder massaal, vriendelijker qua uitstraling en ook groener te maken, met gevelbegroeiing en andere natuurlijke elementen.

Met dank aan: Paul Houkes

Uit het Nieuws archief