De vierdaagse lopers zijn als jaarlijkse traditie gehuldigd op het Raadhuisplein, wij hebben de afgelopen week de Pijnackerse lopers Yvon en Wilma op de voet gevolgd en zijn afgelopen donderdag avond naar de omgeving Nijmegen vertrokken.

Na geslapen te hebben bij een valkenier (wat al een belevenis op zich is.) hebben wij na een lekker ontbijt de auto weer gepakt naar Nijmegen.

Wij wilden vooral niets te missen van de geweldige intocht over de st Annastraat die speciaal op vrijdag wordt omgedoopt tot Via Gladiola.


De lopers hebben de afgelopen week in en om Nijmegen weer vier dagen de 30,40,50 kilometer gelopen.
Het is niet zo dat je mag kiezen welke afstand je wilt lopen maar daar zijn diverse criteria voor, zowel voor mannen als vrouwen, b.v. een man ouder als 16 en jonger dan 50 is verplicht de 50 km te lopen, boven de 50 mag je 40 km lopen en boven de 60 mag je 30 km lopen.

Vrouwen daarin tegen vrouwen onder de 60 jaar mogen 40 km lopen, (met als uitzondering vrouwen die in verwachting zijn, deze mogen 30 km lopen.) en boven de 60 30 km.

Na de boodschappen met o.a. krentebollen, croissants,gladiolen en als speciale verrassing champagne gingen wij betijds naar de route om daar aanwezig te zijn om de lopers te verwelkomen, met geklap en gezang hebben wij en enkele 100.000 andere mensen een geweldige dag beleefd.

Onze kanjers kwamen rond half 3 langs de plek waar wij met ze alle stonden te wachten op hun komst, er waren toen al diverse Pijnackerse mensen langs gekomen.

Na de gladiolen en champagne moesten de dames de laatste 2 kilometer onder luid applaus lopen naar de finish.

Het blijft een geweldige belevenis, kan je nagaan als je hem zelf loopt, kanjers nogmaals gefeliciteerd met jullie vierdaagse kruisje.