Leden van het oratoriumkoor Cantando uit Pijnacker werkten zaterdag in het CMJV-gebouw in Pijnacker weer hard aan de aankleding van het indrukwekkende concert dat het koor geeft op 9 en 10 november.

Cantando voert dan The Armed Man van Karl Jenkins uit, ter nagedachtenis van de beëindiging van de Eerste Wereldoorlog op 11 november 2018.

Het koor is al maanden bezig met de voorbereidingen, niet alleen de repetities van het koorwerk zelf, maar ook met het maken van grote aantallen klaprozen (het symbool van de Eerste Wereldoorlog), de aankleding van de zaal, grote rotsblokken en allerlei andere acquisieten.

Zaterdag werd vooral weer gewerkt aan het maken van klaprozen. Daar zijn er veel van nodig, want elke concertbezoeker krijgt bij de uitvoering zo’n klaproos opgespeld. Op andere plekken in de repetitieruimte werd stof geknipt en aan elkaar genaaid, werden papieren rotsblokken geverfd, consumptiebonnen uitgesneden en nog veel meer.

De uitvoering van The Armed Man: A Mass For Peace, met groot orkest, dans door leden van balletstudio Belinda en met indrukwekkende foto- en videobeelden, is op 9 en 10 november in de sporthal van DSVP. Het begint om 20.15 uur. Kaarten voor dit bijzondere concert kosten 20 euro per stuk en zijn per e-mail bij het koor te bestellen.

Bron en Foto: PN-Actueel