Woonunits naast brandweer.

08 september 2022
Pijnacker-Nootdorp gaat tijdelijke woonunits plaatsen op het braakliggende terrein bij de brandweerkazerne aan de Nootdorpseweg 2 – 4. Daar worden nog eens vijftig vluchtelingen uit Oekraïne ondergebracht.

Dat aantal komt bovenop de honderd waar al tijdelijke huisvesting voor is gevonden of die binnenkort beschikbaar komt.

Het terreintje waar de wooncontainers worden geplaatst is bekend bij bezoekers van de open dagen van de brandweer en de politie. Het gaat om het stukje grond waar dan altijd de traumahelicopter landt.

In een brief aan de gemeenteraad schrijft portefeuillehouder Björn Lugthart dat de naaste buren, de brandweer en enkele tuinders, al zijn geïnformeerd. “Door de ligging van de locatie zijn er geen andere direct belanghebbenden”, schrijft de burgemeester aan de raad.

Oranjepark

Enkele van de Oekrainse vluchtelingen die eerder in het Van der Valkhotel waren ondergebracht, hebben inmiddels hun nieuwe tijdelijke woning betrokken. De rest volgt in de komende maanden. Over enkele weken worden de woonunits in het Oranjepark in gebruik genomen, naast het bestuurscentrum. In oktober en november worden nog eens 44 Oekraïners gehuisvest in een leegkomend schoolgebouw aan de Meikoninginlaan in Delfgauw.

Met dank aan: Paul Houkes