Bij pizzeria La Mamma aan de Noordweg in Pijnacker heeft woensdagmiddag enige tijd brand gewoed. Niemand raakte gewond.

Bij aankomst van de brandweer kwamen er grote rookwolken uit het dak. Brandweerpersoneel wist erger te voorkomen en kreeg de brand snel onder controle. De schade in het tweede kleine deel van het restaurant en het afhaalgedeelte, aan de kant van de Noordweg, is aanzienlijk door rook- en roetschade. Aan het Westlaan-deel is gelukkig geen schade ontstaan.

De kok van het bedrijf is uit voorzorg nagekeken door de ambulancedienst omdat hij rook heeft ingeademd. Volgens een medewerker van het restaurant is de brand vermoedelijk ontstaan in een elektriciteitskabel.

—————————————————————————————————-

In het kleine restaurantdeel van pizzeria La Mamma aan de Noordweg in Pijnacker is woensdagavond weer brand uitgebroken. Rond zeven uur werd de brandweer gealarmeerd.

De brandweer kreeg de vlammen en vonken in de meterkast snel onder controle. Het restaurantdeel aan de Westlaan werd tijdens de bluswerkzaamheden niet ontruimd. De gasten leken nauwelijks onder de indruk van alle consternatie op straat en genoten van hun pizza.

Woensdagmiddag ontstond vermoedelijk door kortsluiting ook al brand in de zaak met een fikse rookontwikkeling tot gevolg. Door het incident van vanavond viel bij een deel van de woningen aan de Noordweg de stroom uit. Ook bij partycentrum Tout le Monde werd eventjes een neut gedronken bij kaarslicht.

De brandweer heeft samen met medewerkers van het elektriciteitsbedrijf de meterkast wederom onderzocht.

————————————————————————————————

Eigenaar Nico van La Mamma laat aan onze redactie weten dat het restaurantgedeelte van de pizzeria gewoon geopend blijft. “Met de keuken is niets aan de hand en ook het restaurant aan de kant van de Westlaan heeft gelukkig geen schade.”

Aan het Noordweg-deel, waar men shoarma verkoopt, is wel fikse rook- en roetschade. Het kleine restaurant aan deze zijde en de shoarmaverkoop is tot nader order gesloten. “Het bestellen van pizza’s en een bezoek aan het restaurant is dus gewoon mogelijk”, laat Nico weten.

Bron: Telstar Online
Foto’s: met dank aan Martijn Mastenbroek

Uit het Nieuws archief