Vanaf vrijdag 17 januari start Bibliotheek Oostland met een nieuwe cursus Samen Kunst Kijken in vestiging Pijnacker, Buurt & Zo. Deelnemers leren in deze vijfdelige cursus op een andere manier naar kunst kijken.

Daarbij gaat het niet zozeer om de kunstenaar of de stijl, maar juist om het zien en het interpreteren van de details en het verhaal in een schilderij. Wat zien we? Wat gebeurt er? Waar zien we dat aan? En: wat doet het met jou?
Tijdens elke bijeenkomst van anderhalf uur worden één of twee kunstwerken samen bekeken en besproken in een steeds wisselende opzet met soms ook een oefening. Iedere les is weer anders! Afsluitend wordt kort informatie over de kunstenaar en de stijl gegeven.

Kijken in groepsverband

Door samen met volle aandacht naar een kunstwerk te kijken, kun je veel meer ontdekken dan alleen. “Kijken in groepsverband heeft echt een meerwaarde, door de andere visies en meningen leer je breder te kijken” vertelt een oud-cursist.

Positief effect op je gezondheid

“Kennis van kunst is natuurlijk altijd leuk, maar beslist niet nodig om aan Samen Kunst Kijken deel te kunnen nemen” zegt kunstenares Naomi Lamens, die de cursus geeft. Aan het einde van de reeks heb je een nieuwe manier van het bekijken van kunst ontwikkeld. En het is niet alleen leuk, het heeft ook een positief effect op je gezondheid, omdat het mindful is en meerdere hersengebieden stimuleert.

De cursus vindt plaats op vrijdag van 11:00 – 12:30 uur vanaf 17 januari t/m 14 februari. Kaartjes zijn te koop via de website van Bibliotheek Oostland en kosten 45 euro.