Net als voorgaande jaren houd de gemeente Pijnacker-Nootdorp ook komend jaar weer een inzamelactie. Op woensdag 8 januari kun je tussen 13.00 en 16.00 uur kerstbomen inleveren. De gemeente geeft € 0,50 voor elke ingeleverde kerstboom.

Kinderen leveren een kerstboom in en krijgen geld voor hun boom van medewerkers van de gemeente, in het centrum van Pijnacker zijn de dichtbij zijnde inzamelpunten bij de Groen van Prinstererlaan/Meidoornlaan en Rivierenlaan/Het Baken.

Andere inzamelpunten zijn:

Pijnacker

Vrouwenrecht/Hadewijchlaan
Ade/Park Tolhek
Scholencomplex Zilverreigerdreef
Ackerswoude : bij de Pluktuin aan de Brink

Delfgauw

Gouden Rijderplein
Kerkmeesterstraat/Skatebaan

Nootdorp

Platanendreef/De Winde
Wolverlei/Pinksterbloem
Kortelandseweg/Fellowshiplaan

Hierbij gelden de volgende spelregels: Maximaal 25 bomen per keer en géén handelsrestpartijen. Bomen zonder kruis of kluit aanleveren.Om bomen mogen ook geen netten zitten.
Heb je meer dan 25 kerstbomen?

Meld dit dan via het e-mailadres: ServiceloketWijkzaken@pijnacker-nootdorp.nl. De gemeente neemt vervolgens contact op om een afspraak te maken op welke locatie je terecht kunt.Let goed op dat er geen (brand)gevaarlijke situaties ontstaan door de opslag van kerstbomen!
Niet in GFT-container

Kerstbomen mogen niet aangeboden worden in de gft-container, ook niet verkleind. Het hars uit de boom verstoort de compostering. Kerstbomen mogen wel (verkleind) aangeboden worden in de minicontainer voor restafval. Het aanbieden van kerstbomen in een ondergrondse container is ook niet toegestaan. Het grote aantal bomen dat in deze periode vrijkomt, geeft capaciteitsproblemen in de containers.

Foto: Paul Houkes