Beatrixschool en Exporuimte in Rabogebouw.

02 februari 2022
Leerlingen van de Beatrixschool krijgen eind van dit jaar de beschikking over twee extra lokalen, die worden ondergebracht in het al jaren leegstaande Rabogebouw op het Raadhuisplein in Pijnacker. De Beatrixschool groeit uit zijn jas en dringt al enige tijd bij de gemeente aan op extra lokalen. De lokalen worden bestemd voor de bovenbouw, meldt een woordvoerder van onderwijskoepel Octant.

Het aantal leerlingen van de Beatrixschool groeit al jaren. Vorig jaar is de zolder van de school aan de Stationsstraat al verbouwd om meer ruimte te creƫren, maar daarmee is de school er nog niet. Er wordt al gewerkt aan verdere uitbreiding van de school. Uiterlijk in de zomer van 2023 wordt een deel van de nieuwbouw opgeleverd. Tot die tijd kunnen dus twee groepen leerlingen naar het Rabogebouw. Dat pand ligt vlak naast de school; daardoor blijven de kinderen bij de school betrokken. Zo spelen ze tijdens de pauzes op het schoolplein.

Expositieruimte
Het college van B & W bekijkt of in het Rabogebouw ook een tijdelijke expositieruimte kan komen voor lokale kunstenaars en culturele instellingen. Daar is al geruime tijd vraag naar. B & W willen dan meteen een openbaar toilet in het gebouw realiseren, zodat mensen met hoge nood in het centrum van het dorp eindelijk eens gemakkelijk terecht kunnen.

Het Rabogebouw wordt in het derde kwartaal van 2023 gesloopt. Op die locatie wordt vervolgens het nieuwe Sociaal Cultureel Centrum gebouwd. Tot aan de sloop kan het gebouw, dat onlangs door de gemeente is aangekocht, nuttig worden gebruikt.