Digitaal wijzer in de Bibliotheek.

22 juli 2022
Voor het eerst een reis plannen met het openbaar vervoer, een e-mail sturen of beginnen met internetbankieren. Een paar voorbeelden van vaardigheden die inwoners opdoen tijdens de gratis computercursus voor beginners bij Bibliotheek Oostland. Inwoners die deze zomer nog hun digitale vaardigheden willen verbeteren kunnen zich aanmelden.

De maatschappij digitaliseert steeds verder. Wie niet opgegroeid is met een computer heeft een achterstand. Bibliotheek Oostland biedt inwoners de kans om digitaal wijzer te worden. Tijdens de wekelijkse bijeenkomsten in doorlopen deelnemers in eigen tempo diverse modules. De bedoeling van de cursus is om mensen in groepsverband – op een gezellige en veilige manier – vertrouwd te maken met digitale handelingen. Inwoners die al bekend zijn met de digitale wereld maar die het lastig of spannend vinden om DigiD te gebruiken krijgen begeleiding van een Digimaatje. Zij leren hoe ze online post ontvangen van de overheid, maken kennis met het online patiëntenportaal en leren hoe ze veilig hun zaken regelen op de smartphone.

Aanmelden
Inwoners die snel van hun internetvrees af willen komen kunnen deze zomer nog meedoen met de beginnerscursus op dinsdagavond (19:30 – 21:00 uur) in Pijnacker. Voor de cursus op vrijdagmiddag geldt een wachtlijst. Aanmelden voor de computercursus of een Digimaatje kan tijdens spreekuren in de bibliotheek in Pijnacker op maandag van 18:30 tot 20:00 uur of op vrijdag tussen 10:00 en 12:00 uur.