Kinderburgemeester geïnstalleerd

16 november 2023
Kinderburgemeester Lotte Breur die uit een groep van 11 kanshebbers was gekozen is door burgemeester Björn Lugthart geïnstalleerd voordat de oordeelsvormende vergadering begon in het gemeentekantoor aan de Emmastraat, Lotte krijgt het de komende tijd druk want ze zal bij de Sinterklaas intochten met de burgemeester aanwezig zijn.

Drukke Agenda
Ook bij onder andere de installatie van de Politiekids, Koningsdag en de dodenherdenking zal de kinderburgemeester aanwezig zijn, uiteraard kan je Lotte Breur volgen op social media, op Instagram vindt je haar via kindburgemeester_pn en op Facebook via Kinderburgemeester Pijnacker-Nootdorp.

Kinderburgemeester aan het woord
Tijdens haar eerste toespraak had Lotte het over hoe blij ze was in het gemeentekantoor te mogen staan, ze was dankbaar naar iedereen die op haar had gestemd, tevens was ze blij dat de het B&W en de gemeenteraad hadden besloten dat er een kinderburgemeester moest komen, aan het einde van de toespraak deed ze even via de livestream de groeten aan haar opa’s en oma’s in Winterswijk en Brazilië.

Ondertekening Manifest
Gemeente Pijnacker-Nootdorp is ook lid geworden van het Genootschap van Kinderburgemeesters een select gezelschap van gemeentes die een kinderburgemeester hebben en dat zijn er volgens het genootschap nog steeds veel te weinig.

Het Genootschap zet zich in het bijzonder in voor kinderparticipatie en kinderrechten waar het in het bijzonder gaat om mogen meedenken en meedoen, mede om deze reden ondertekende de kinderburgemeester en de burgemeester een manifest.

Uit het Nieuws archief