Komkommertijd is de beste tijd om komkommers te dumpen! Toch?
De markt wordt overvoerd met komkommers maar ook heel veel andere producten waardoor de prijzen onderdruk komen te staan met als gevolg….. komkommertijd!

Zo ook voor de twitterende groenteman @AndrePaap van Smaaq aan het Emmapark in Pijnacker centrum.
Iedere morgen lees je met plezier zijn twitter berichten over Wifi boontjes, Kantoor kersen, Stand kersen, Bonenplukkers, lekkers uit de Oude Leede en nog veel meer.

Als ondernemer ben je mede maatschappelijk verantwoordelijk voor je omgeving en dat is niet alleen een mooie uitstalling en een schone stoep maar wat is nou mooier om je verantwoordelijkheid te nemen in iets waarin je het naar je zin hebt, wat je leuk vindt! En dat met groente en fruit, in al haar facetten, dan ben je bij Andre Paap aan het goede adres.

Als een van de organisatoren van Oostland Culinair vond hij dat wel een hoogtepunt, de hele organisatie is daar maanden mee bezig geweest om alles te regelen, voor die ene dag.
22 juni Raadhuisplein Pijnacker! Het stond er, het was van vroeg tot laat genieten, iedereen, de standhouders, de kraamhouders, de artiesten, onze gasten, iedereen heeft een geweldige dag gehad en iedereen vond het een geweldig evenement ondanks de storm en regen!
Maar dankzij heel veel sponsoren is het met een sisser afgelopen maar het weer is de koopman en als je pech hebt, wordt je nat!

Je zou haast denken waar haalt die de tijd vandaan maar naast Oostland Culinair is hij ook bestuurslid van een branche organisatie, de ADN, van de groenteboertjes in heel Nederland.
en ook nog bestuurslid van AGF-servicepunt wat de commerciële pr. activiteiten doet voor de groenteman in Nederland verzorgt en is lid van verschillende klankbordgroepen.

Gewoon omdat hij vindt dat ze het allerleukste vak van Nederland hebben. Ze moeten er wel lang voor werken maar het is een feestje als je en met mensen en met mooie SmaQelijke producten bezig mag zijn aldus de immer enthousiaste groenteman.
Het blijft een geweldige stimulans voor hem en hij mag het uitdragen! Het vak, zijn ambacht, moet in het Nederlandse straatbeeld blijven bestaan en hij mag daar, op zijn manier aan meewerken.

De groenteman heeft natuurlijk een product wat gezien mag worden. Het geurt en kleurt en als je de producten koopt met SmaaQ, SmaQen ze ook nog eens super! Zehebben klanten die al jaren geen aardappelen gegeten hadden omdat ze, terecht, niet lekker zijn. Als je op je bord een melig prak krijgt waarover een scheut jus moet om er iets van te maken dan is het verklaarbaar waarom veel mensen afgehaakt zijn op de aardappel.

Degene die lol van deze wanvertoning hebben zijn de unielevertjes en supertjes en gezondheidszorg want hoe minder smaak hoe meer sausjes, hoe meer geur en smeurstoffen! Maar een kritische consument is op die ongein uitgekeken! Toch zijn er verschrikkelijke lekkere aardappelen, aardappels die geen jus nodig hebben, die smelten op je tong en toch een mooie bite hebben, romig, kruidig en ook nog een SmaaQuitdaging bieden. Worteltjes, weet je waarom onze klanten bij ons feestpeentjes komen halen? Feestpeentjes zijn biologisch dynamisch geteelde bospeen en die zijn zo ontzettend SmaQelijk, zo zoet en hebben zo’n mooie bite, dat lijkt niet op die smakeloze oranje gevallen bij het supertje! Broccoli, bloemkool, bietjes, kom je regelmatig in restaurants tegen, wordt wat mee afgeroerbakt, saus je er over en …. Lekker? Wees eens kritisch en proef nou eens echt! Biologisch is een volledige andere, SmaQelijkere, wereld. Je proeft het echt!

Als je met deze Smaaq man aan de praat raakt kan je nog wel 10 vellen vol schrijven, onze laatste vraag is wat hij van het twitter vindt.

Nou twitteren is een feestje! Ik twitter sinds een halfjaartje maar het is net zo verslavend als groentemannetje spelen. Je bent natuurlijk bezig met je vak en elke ochtend sta je met beide benen tussen al je mooie producten, het is dan toch geweldig dat je ‘volgers’ hebt die je berichtjes willen lezen en dat ze daar ook nog eens plezier aan beleven. En doordat je er lol in hebt, krijg je de mooiste tweets waar ik zelf soms ook om kan schateren! Het groeit, twitteren hoort bij enthousiaste mensen en ik ben een en al enthousiasme!

De openingstijden van deze geweldige groenteman met SmaaQ zijn:

Maandag van 13:00 tot 18:00
Dinsdag en Woensdag van 09:00 tot 18:00
Donderdag van 09:00 tot 18:30
Vrijdag van 09:00 tot 18:00
Zaterdag van 08:30 tot 17:00

Hier wat tweets die hij kortgeleden heeft geplaatst, ik zeg volgen die man @AnderPaap

Eetje vandaag? We hebben bio. artisjok! t’is toch weer om niets te eten! Waarom dan niet gezellig artisjok op tafel? Wijntje, brood, kaas!

Eetje vandaag? We hebben 3 kleuren bietjes! Gele, Rode en Paarsgevlamde! Gaan we Bietencarpachio eten met verse geitenkaas & honingdressing?

We hebben vandaag ook ’n Speciale Kersenfeestactie! Voor het 3de soort betaalt u maar de helft! Weet u hoe weinig de helft is? Heel weinig!!

Eetje vandaag? Uit Frankrijk komen ook net verse Trompet de la mort en knettermooie goudgele Girolles binnen! Trek in’n SmaQelijke lasagne?

Special Tweet voor Dhr. RvdW uit P. Morgen komt ons groenteboerinnetje kersvers geoogste gele, rode en Chioggabietjes brengen! Special Taste

Naar het strand? ’twordt weer lekker warm en het zonnetje schijnt nu al! Kom je nog ff STRANDKERSEN halen! Ja, STRANDKERSEN! ken je niet?

STRANDKERSEN zijn knakkende, friszoete en ontzettend SmaQelijke en sappige kersen! En op ’tstrand mag je knoeien!! Dan zijn er STRANDKERSEN!

Dirk, onze Nootdorpse snijbonenplukker, kwam net de meest verse snijbonen van Nederland brengen (hingen net nog te hangen) Ook met kasbonen!

Als je denkt wat ’n pokke herrie, zo ‘s-morgens vroeg! Ben ik niet hoor, staat ’n mongool met veel herrie het Ackershof schoon te spuiten!!!

Komen net weer binnen echte Kantoorkersen. Kantoorkersen zijn zo achterlijk SmaQelijk dat al je collega’s jaloers naar je zitten te lonken

Mogge! Je moet er uit komen, het is zulk lekker weer! ’tis nu al genieten! Gaan we eten vandaag? Nog te vroeg? Wel SmaQelijk eten hoor!

Komt ’n Deftige Dame binnen, zo’n strak in de rokdame op te hoge hakjes! Denkje? Kwam Kantoorkersen halen, ze had er van gehoord! SmaQelijk!