Komende zaterdag 10 September zal het Raadhuisplein twee keer worden omgebouwd tot een evenement terrein, op de dag komen er 5 grote tenten voor de Lego® bouwwedstrijd, en in de avond staat het Raadhuisplein in het teken van de laatste 12 inch race.

De LEGO® bouwers krijgen individueel een bouwplaat. Hierop kunnen zij naar eigen inzicht een bouwwerk creëren. De bouwwerken worden op de tafels geplaatst, met een formulier met NAW gegevens. Een half uur voor einde van het evenement wordt de prijsuitreiking gehouden, waarbij gelet wordt op creativiteit gekoppeld aan de leeftijd. In totaal kunnen er 120 kinderen tegelijk bouwen. Voor 8+ kids wordt het nòg veel spannender. Als aanvulling op de bouwwedstrijd worden vier computerbooth met Lego games meegebracht.

In totaal worden er 15 bouwtafels meegebracht voor de Lego stenen en één voor Duplo. Alles wordt fraai aangekleed met 14 meter decor en zes showmodellen.
Nieuwe LEGO-sets worden voornamelijk in het hoofdkantoor in Billund ontworpen, maar het bedrijf heeft ook kantoren in München, Barcelona, Los Angeles en Tokio. De ontwerpgroep bestaat uit 120 personen van 15 verschillende nationaliteiten.

In 2004 zijn er wereldwijd meerdere fabrieken waar de LEGO-steentjes en accessoires worden geproduceerd. In Denemarken staan twee fabrieken en verder staan er fabrieken in de Verenigde Staten, Zuid-Korea, Hongarije en Tsjechië. Gezamenlijk produceren deze fabrieken ongeveer 20 miljard LEGO-steentjes per jaar. Het assortiment bestaat uit ongeveer 2200 verschillende stenen die worden vervaardigd in 55 verschillende kleuren. De kwaliteitseis dat iedere mal slechts een afwijking van 0,002 millimeter mag hebben, zorgt ervoor dat er per miljoen stenen slechts 18 tussen zitten die niet aan de eisen voldoen. Alle LEGO-stenen die van 1958 tot op heden zijn geproduceerd moeten op elkaar passen; het mag hierbij niet uitmaken in welk jaar of in welke fabriek de stenen zijn gemaakt.

Uit het Nieuws archief