Het interview van Sjaak Oudshoorn met Peter Tetteroo over zijn werk als leraar, vrienden, muziek en zijn grote liefde Feyenoord was een terugblik naar het verleden met prachtige verhalen van toen en nu.

Uurtje Sjaak is een nieuwe activiteit van stichting cultuur support Pijnacker-Nootdorp, simpel, leuk en in een gezellige sfeer wordt de hoofdpersoon van die avond gevraagd naar zijn levenswandel in de Pijnackerse gemeenschap en wat hij verder zo heeft gedaan.

Voor de levenswandel van Peter Tetteroo was een uurtje wel aan de hele krappe kant, de jeugd met zijn vrienden in Pijnacker, zijn baan als leraar en directeur van scholen in veelal achterstandswijken, zijn interviews met bekende Nederlanders voor het blad Hand in Hand van zijn favoriete club Feyenoord, zijn wielrenverhalen en het boek wat hij geschreven heeft over het koningskoppel Rooks en Theunisse, zijn band de Oekoe Mountain Billies en wat er verder ter tafel kwam het ging niet in het uur passen maar het aandachtige publiek vond dat ook helemaal niet erg.

Het was een geslaagde avond voor alle aanwezigen die hierna nog een drankje namen aan de bar van restaurant Tante Boefie.