Slagerij Schakel op de Oostlaan gaat zijn laatste week in, lichamelijke problemen en de leeftijd spelen een grote rol bij de beslissing om te stoppen met het slagers vak.

Na de Melkboer en de Bakker gaat dus nu ook de Slagerij verdwijnen uit het straatbeeld van de Oostlaan, er is nog wel gezocht naar een opvolger maar tegenwoordig zijn er geen mensen meer te vinden die 60 a 70 uur willen werken aldus Rinus Schakel.

Zo’n 22 jaar geleden om precies te zijn 2 Augustus 1990 begonnen Rinus Schakel en zijn vrouw An de slagerij die ze hadden overgenomen van slager Valkenburg.

In de loop der jaren heeft Rinus Schakel met zijn vakmanschap meerdere prijzen in ontvangst mogen nemen voor zijn meer dan uitstekende Beenham, Rookworst en Zure Zult.

De familie Schakel zit er niet overin dat ze in een leeg gat vallen als ze zijn gestopt met werken want ze hebben genoeg hobby’s waaronder vrijwilligers werk en mevrouw Schakel beoefend de loopsport Nordic Walking.

Tot 31 Maart 2012 kunt u nog terecht tot 13:00 uur, en daarna wordt er weer een hoofstuk afgesloten van winkels op de Oostlaan.