Komende zaterdag 7 juli organiseren de Ubuntu jongeren een geweldige “kom even langs en drink een drankje” avond, natuurlijk met hun eigen Ubuntu jongeren DJ’s.

Deze feestavond wordt gehouden in de feestzaal aan de Klapwijkseweg 91 (boven de ontmoetingskerk)

De Ubuntu Jongeren bestaan uit een groep van 26 jongeren en 7 begeleiders.

Ubuntu, uitgesproken als oe-boen-toe, is een filosofie uit Afrika die draait om relaties tussen mensen. Maar Ubuntu is ook de naam voor een groep van 24 jongeren uit Pijnacker-Nootdorp e.o. Zij zullen in de zomer van 2012 afreizen naar de Oost-Kaap in Zuid-Afrika om ontwikkelingswerk te verrichten. Bezig zijn in dienst van een ander, net als ubuntu.

Is die hulp nodig dan? Ja! In samenwerking met stichting Kwasa uit Pijnacker en organisatie Transcape uit Zuid-Afrika, zullen lokale projecten worden uitgekozen die het hardst hulp nodig hebben. Hiertoe behoren o.a. het opknappen van schoollokalen en een lokaal ziekenhuis, het helpen bij educatie en organiseren van activiteiten voor de kinderen.

Om in 2012 goed werk te kunnen verrichten, is geld nodig. Geld om de projecten te ondersteunen en het tot een succes te maken. De jongeren gaan zich hard inzetten door leuke en ludieke acties organiseren om dit geld op te halen.