Crowdfunding theaterproductie loopt goed.

29 april 2021
De crowdfunding, die de Pijnackerse zangeres Roos Meuleman met haar band Route16 Music is begonnen om een theaterproductie mogelijk te maken, loopt goed maar er moet de komende dagen nog wel een eindsprint worden ingezet om het gestelde doel te bereiken.

Van de 9500 euro die de band met de actie bijeen hoopt te brengen is al 65% overgemaakt. “Het gaat tot nu toe heel goed. We hopen dat nu de laatste donateurs worden gevonden om de actie tot een succes te maken.”

De band Route 16 Music, die is opgebouwd rond zangeres/toetseniste Roos en haar zestien jaar oudere broer Nop Ton op percussion, speelt pop-rock met een Nashville-sound, dus rock met een duidelijke countrytouch. “We hebben met de band al getoerd, maar door corona is dat stil komen te liggen. We zijn daarom in de afgelopen maanden de studio in gegaan, daar komt ook ons album ‘Anyway’ uit voort”, vertelt Roos. “De planning is nu dat die in oktober uitkomt, meteen bij de start van de theatertour.”
Richting

Roos en Nop speelden al jaren geregeld samen, vanaf het moment dat Roos als vocaliste afstudeerde aan het conservatorium. De band, met daarin ook twee violisten, een bassist en twee gitaristen, werd drie jaar geleden opgericht. “Vanaf dat moment wilden we echt samen muziek gaan maken. Op basis van de ervaringen die we met onze eerste tournee hebben opgedaan, zijn we gaan onderzoeken welke richting we precies uit wilden gaan. Toen dat eenmaal helder was, ontstonden de nummers voor ons album haast zomaar vanzelf.”

De theaterproductie die de band na corona op de podia wil brengen, met als titel Eyes on the Road, vertelt het muzikale verhaal van Roos en haar broer Nop op een manier die voor een muziekliefhebbend publiek herkenbaar is. Het begint in 1957 met muziek uit die tijd en de muzikale reis voert vervolgens door de jaren heen, oplopend in de tijd. Muziek uit al die jaren wordt gecombineerd met eigen werk van de band. En dat in een Amerikaans getint decor met een bijzonder aangeklede oldtimer op het podium. “Hoe de productie er uit moet zien, dat hebben we zelf uitgewerkt en geproduceerd. Maar deze keer hebben we wel de ondersteuning gezocht van een productiebedrijf. Een deel van de opbrengst van de crowdfunding is daar ook voor nodig.”
CulturA & Zo

De band kan haast niet wachten tot het zo ver is. De vooruitzichten zijn gunstig. Roos: “Er hebben zich al twee theaters gemeld die ons graag willen hebben en momenteel zijn we met impresariaten in gesprek om de tournee verder van de grond te krijgen.” En zou het dan niet leuk zijn als Route16 Music met hun muzikale tournee in elk geval ook Theater CulturA & Zo in Nootdorp zou aandoen? “Ja, natuurlijk, als het weer kan en als ze ons willen hebben, dan willen we daar graag spelen!”

Wie wil bijdragen aan de crowdfunding en zo de theatertour mede mogelijk wil maken, kan terecht op de website van Voor de Kunst. Meer informatie over de band is te vinden op de eigen website.

Met dank aan: Paul Houkes