Bibliotheek beperkt weer open.

17 mei 2021
Zelf uitzoeken van boeken of het spreekuur bezoeken van het Taalhuis mag vanaf woensdag weer bij Bibliotheek Oostland. Nu de coronamaatregelen vanaf woensdag zijn versoepeld kan de bibliotheek weer bezoekers ontvangen, al zijn nog niet alle beperkingen opgeheven. Net als voor de laatste lockdown mag er maar een beperkt aantal mensen tegelijk naar binnen: één persoon per 25 m2 publieke ruimte.

De bibliotheekvestiging in Buurt & Zo in Pijnacker is vanaf woensdag op de reguliere tijden open: dagelijks van 10 tot 20 uur en op zaterdag van 10 tot 17 uur. Er mogen maximaal 18 bezoekers binnen zijn. In Nootdorp, bij CulturA & Zo, zijn de openingstijden beperkt tot werkdagen van 9 tot 17 uur. Pas als CulturA & Zo weer volledig mag draaien, inclusief de binnenhoreca, komen daar ook de avonden bij en de zaterdag van 9 tot 13 uur. Maar dat is nu dus nog niet het geval. In Nootdorp mogen maximaal 14 bezoekers tegelijkertijd in het gebouw zijn.

De beperking van het aantal mensen wordt net als voor de lockdown geregeld met toegangsdoosjes die bezoekers mee naar binnen moeten nemen en na hun bezoek weer achterlaten. Als die doosjes bij de ingang op zijn, dan is het maximale aantal bereikt en moeten volgende bezoekers dus even wachten. Op het terras bijvoorbeeld, dat overdag weer open is.

Met dank aan: Paul Houkes